Julkaisut

Varastojen tyhjennys!

Kasvatuskirjat 10€/kpl + postikulut

muut 20€/kpl + postikulut


 

Tilaukset:

040 521 8095

Hevoskasvatus 2015

    

Hevoskasvatus 2015 -kirja on sarjan järjestyksessä 20. julkaisu. Tällä kertaa kirja on keskittynyt suomenhevosiin ja siinä esitellään 81 tänä vuonna siitokseen käytettävää oritta. Kustakin oriista on oma esittelysivunsa, missä kerrotaan kaikki oleellinen tieto ja myös oriin sijoituspaikka ja astutus- ja varsamaksujen suuruudet. Hevoskasvatus 2015 on tilattavissa Kirjatilaus-sivulta.

               

joiheri

Metsäpirtin isäntä, joulun alla poisnukkunut Veijo Toivonen on aina muistoissamme ja lisäksi hän elää myös kirjojensa kautta. 

Veijo julkaisi muiden töidensä ohella kolme hevosalaa eri puolilta valottavaa ja tositapahtumiin nojaavaa kirjaa. Niistä ensimmäinen on nimeltään "Lähtö hyväksytty". Se ilmestyi marraskuussa 2007. Seuraava teos "Hevoset etukaarteessa" ilmestyi marraskuussa 2008 ja kolmas kirja "Laukka numerolle kuusi" tuli markkinoille marraskuussa 2009. Sarjan seuraava osa ei koskaan täysin valmistunut ja sitä kysellään meiltä viikoittain.                                                                                                 

Veijo Toivosen Hevoskasvatus-sarja ilmestyi kaikkiaan 20 vuotta ja niitä on loppuunmyytyä 1996-vuoden kirjaa lukuunottamatta vielä saatavilla.

Muista myös 1993 ilmestynyt 2147 tähteä.

Kirja Ja takasuora avautuu

Lähtö hyväksytty

Kirjassa Kirja Lähtö hyväksytty​on 264 sivua ja mukana on harvinaislaatuinen, runsas kuvitus. Kirjan otsikoista voidaan poimia vaikkapa tarina legendaarisesta pohjalaisesta raviurheilijasta Matti Edvard Takalasta ja hänelle vastapainona kertomus Takalaa miltei sata vuotta myöhemmin syntyneestä Antti Teivaisesta ja hänen urakehityksestään. Tarinaa löytyy myös Matti Liukkosesta, Pekka Liljendahlista, Eero Huotarista, Jouni Aallosta, Aarne Raumasta, Veijo Riipisestä, Riitta Väisäsestä, Heikki Taipaleesta, Herman Joutsenesta, Kirsti Kososesta, Bengt Nybondaksesta, Venni Kuusniemestä, Valtimon Pellikoista, Olavi Kokosta, Jaakko Laitisesta, Venni Kuusniemestä, Kustaa Alahuhdasta ja Pentti Savolaisesta. Värikäs kokoelma henkilöitä ja tapahtumia, joilla kaikilla on yhdistävänä tekijänä hevonen ja rakkaus hevosiin.

Mielenkiintoisia tarinoita elävästä hevoselämästä löytyy lisäksi vaikka seuraavien otsikoiden alta:

”Voi kurjalainen, minkä teki” - Ja hopeinen ansiomerkki Alpo Horkka, Kärkölä - ja tulojärjestys tarkistetaan maalikamerasta - Antti Iiskola hevoskaupoilla Kekkosen kanssa, Kaunotar siirtyi Jaalaan.

Erityistä huomiota kirjan ilmestymisen yhteydessä herättivät kirjan toimittajan Veijo Toivosen omakohtaiset muistelukset ”kultaisesta seitsemänkymmenluvusta”. Vakavaa ja huvittavaakin tapahtumista löytyy yllin kyllin, ja myös ne kaikki totta…

Lähtö hyväksytty -kirjan ensimmäinen painos myytiin loppuun kahdessa viikossa, mutta toista painosta on edelleen myynnissä.

Hevoset etukaarteessa

Syksyllä Kirja Hevoset etukaarteessa2008 julkaistu ”Hevoset etukaarteessa” -kirja noudatteli samaa, hyväksi todettava linjaa kuin edeltäjänsä. Sivuja 284 ja erittäin runsas, kiinnostava kuvitus. ​Kirjat eivät ole millään lailla jatkokertomuksia, vaan kaikki kertomukset ovat itsenäisiä henkilö- hevos- tai tapahtumaesittelyjä ja korostamme, että kaikilla jutuilla on todellisuuspohja; ihmiset esiintyvät oikeilla nimillään samoin kuin hevosetkin ja pääosa tapahtumista on tarkoin yksilöity niin ajan kuin paikan suhteen.

Kirjan tähtinä loistavat mm. Humu Hämäläinen, Kyösti Keskinen, Jouko Kangas, Oiva Pölönen, Anssi Johansson, Markku Nieminen, Markku Pajunen, Taisto Nurmio, Adolf Valentin, Pauli Iivari, Vilho Lehikoinen, Aarni Lehikoinen, Marjatta Ruotsala, Kauko Närvänen, Matti Torkko, Matti Takanen, Martti Lehtonen, Viljo Salminen.

Hevosista kirjassa saavat erityisesittelyn Eri-Aaroni, Valokas, Olari ja Aromus.

Laukka numerolle kuusi

Kolmannessa Kirja Laukka numerolle kuusi​julkaisussa sivumäärä kasvoi edelleen, sivuja marraskuussa 2009 ilmestyneessä kirjassa on 304 ja kuvia – joukossa suuri määrä harvinaisuuksia – on liki 270 kappaletta.

Edellisten sukupolvien nimimiehistä esillä ovat Eino Lamminen, Jussi Olkinuora ja Reemi Salmela – kaikki legendoja omalla alallaan. Ennätysmiehenä historiaan kuninkuuskilpailujen nuorimpana osanottajana ollut Asko Vertanen kertoo omaa ja Ihme-Totin tarinaa. Pertti Puikkonen, Risto Airaksinen ja Risto Lanki ovat valmentajaesittelyssä.

Kaustisen seudun kovat nimet Jixy, Paavin-Poika ja Totina ovat niinikään esillä ja sukutarinaa löytyy erityisesti Murron sukulinjasta.

Omat harvinaiset tarinansa ovat myös marokkolaissyntyisellä Abella, Vaasan tunnetulla Erik Westerlundilla ja Nykoppin perheellä, missä ravia harrastetaan neljän sukupolven voimin. Eikä unohdeta savolaispoikia Sikasen Asaa ja Okkolan Veikkoakaan.

Perheiden voimin raviurheilua harrastavat Stenbergit ja Kauhaset esitellään laajasti samoin ja vielä monta muuta…

Kirjatilaukset

Kirjatilaukset kätevästi kohdasta kirjatilaus tai
soittamalla Metsäpirtin kännykkään  040 521 8095/ Merja-Liisa

Metsäpirtti

HevosetMerja-Liisa Toivonen
puh. 040-5218095

Puh. 03-7847 488

helpot nettisivut